Valnötskakor

29.11.2024

Valnötskakor bakar jag varje jul, jag provade olika recept på valnötskakor men det här receptet är min favorit för att den innehåller mycket valnötter. Hoppas du ska lyckas med receptet!   

Till två plåtar: 

320g vetemjöl

240g smör

160g malda valnötter

80g florsocker

2 äggulor


 För att rulla kakorna i behöver du ca:

1,5 dl florsocker

1 msk vanillinsocker 

                                  Blanda i en bunke malda valnötter, florsocker och mjöl. 

                                                          Ingredienserna är blandade 

Tillsätt rumstempererat smör och äggulor. På bilden finns bara en äggula men det skulle vara faktiskt två :) Blanda med träslev. 

                                        Och sedan använd hand och arbeta ihop till en deg. 

                                                       Efter några minuter är degen klar. 

                            Packa degen in en plastpåse och låt vila i kylskåp en timme. 

                             Ta ut degen från kylen och gör en liten kula som ska väga 13g 

                                             Forma sedan en liten kula till en liten giffel.  

                                           Baka i ugnen i ca 10 till 12 minuter på 180 grader 

                                            Valnötskakor efter bakning. Låt dem svalna. 

Vänd kakorna i florsocker som är blandad med vanillinsocker. Gör det försiktigt att kakorna inte går sönder.  

                                                                     Kakorna är klara!