Sacher kakor

30.11.2024

Till deg:

210g vetemjöl

140g smör

70g florsocker

2 st äggulor

1 msk vaniljsocker

2msk kakao


Fyllning:

Aprikossylt


Garnering:

100g mörk


Topping:

Strössel

                        Blanda i en bunke vetemjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker

                                                       Ingredienserna är blandade.

                                                                  Tillsätt mjuk smör.

                                                       Sedan tillsätt äggulor och blanda.

                                      Sedan använd hand och forma degen till en klump.

                                                                      Degen är klar.

                                    Lägg den i en påse och ställ in den i kylskåp ca 2 timmar

          Ta fram degen och kavla ut degen till en tunn platta ca 3 mm tjock på en mjölad bänk.

                       Tryck ut kakor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper

                                              Ta ut ett hål i mitten på hälften av kakorna.

Använd tandpetare som hjälpmedel för att få ut hjärtat. Grädda kakorna i 180 grader ca 10 - 12 minuter.

                                                                  Låt kakorna svalna.

                             Smält chokladen i ett vattenbad och sedan låt den lite kallna.

                                                Doppa hjärtat med hål i chokladen och lägg på aluminiumfolie.

                                          Strö på med strössel och låt chokladen kallna.

                                                  Bre aprikossylt på fula bottenhjärtat.

                                                Och lägg på hjärtat med hål på toppen.

                                                                   Kakorna är klara.

Till chokladen. Jag tog 100g mörk choklad och 20g kokosolja, men chokladen var för rinnig därför tycker jag att det är bättre bara med 100g mörk choklad utan kokosolja.